Susijahdin jälkipyykki

Sunnuntai 17.6.2012 klo 21:45 - A.Ahlqvist


Poikkeusluvan metsästystilanne, muutama laukaus, epäonni, radiohäirintä ja kaksi kuollutta sutta. Noista aineksista alkoi monen kuukauden huuto, itku ja parku.

Pöytyällä järjestetty susijahti tammikuussa ei loppunut toivotusti, kuten kaikki tietävät. Sekavan tilanteen jälkeen oli yksi susi ammuttu liikaa. Ja tästä alkoi järjetön mediamylläkkä, missä jäivät Kauhajoen ja Jokelan koulusurmatkin kakkoseksi. Yksi eläin kuoli liikaa. Siinä tapahtui virhe, ja sen kaikki tietävät. Mutta se, että sen kuolema on suurempi tragedia, kuin monien ihmishenkien menettäminen, on naurettavaa.

Poliisi tietysti aloitti asiassa tutkinnan, kuten kuuluukin. Osallisia kuultiin ja koneisto rullasi normaalisti eteenpäin. Jos ainoastaan näin olisi edetty, niin ei siinä mitään. Mutta ei.. Kaiken maailman viherpiipertäjät ja Lyytikäiset huutelivat maailman vakavimman rikoksen tapahtuneen ja susien sukupuuton olevan Suomessa tosiasia. Kaikki metsästät olivat suurrikollisia ja heidän perheensä vähintäänkin yhtä pahoja. Piiperot uhkailivat susijahdin metsästyksenjohtajan perhettäkin. Siinäpä aikuismaista ja demokraattista toimintaa! Kuin kettutytöt konsanaan. Ja näitä kaiken maailman vihreitä kuunneltiin kuin jumalia. Aika isolla fontilla painettiin, kuinka susijahti ”oli suunniteltu kaikkien susien tappopäiväksi” ja muuta naurettavaa. Hetken mentaliteetti oli, että jos metsästät, olet salakaataja ja rikollinen.

Nyt sitten koko kevät on jahkattu siitä, kuinka kamalasti kävi ja Lyytikäisen lempilapsi on poissa. Ne sudet kun eivät kenellekään tee ikinä mitään. Niin, paitsi sairaat yksilöt ja ne, jotka tottuvat ihmisiin ja ihmisen hajuun. Mutta eihän sellaisia ole olemassa  -> http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288477686462.html

Nii-in, kyllä sillä on väliä, tottuuko villieläin ihmiseen ja tämän hajuun. Itse olen koko ajan ollut sitä mieltä, että lauman jahtaaminen, vaikkei yhtään ammuttaisi, pitäisi sudet poissa nurkista. Oppisivat pelkäämään ihmisen hajua.. Ja niille, jotka toteavat koirienkin raatelevan ihmisiä huomattavasti enemmän: kyllä, mutta niitä onkin ihmisten nurkissa aika paljon.. Ja yleensä se on osoitus huonosta koulutuksesta tai laiminlyönnistä.

Mutta miten kävikään. Vaikka Lyytikäiset ja piiperot kuinka lobbasivat teon olleen harkittu, syyttäjä hoiti asian ammattitaitoisesti, eli välittämättä pölhöjen puheista. Syyttämättäjättämispäätös oli oikea. Ei siksi, että sutta pitäisi aliarvostaa, vaan siksi, että tilanteessa toiminut ampuja toimi tilanteen mukaan. Yksi susi haavoittunut ja hänen edessään nilkutti susi. Eläinsuojelulakikin muuten käskee lopettamaan kärsivän eläimen kivut. Lukekaa vaikka 14§..

Että terveisiä vaan susiryhmälle. Elämä jatkuu ja susia on ihme kyllä yhä Suomessa, vaikka Auli kaatuikin…

 

-Aleksi Ahlqvist

 


Kommentit

2.7.2012 15:52  Kyylä

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/varsinais-suomeen-siirtoistutettiin-susia-1.19545


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini