Oriveden tapahtumista

Lauantai 31.3.2012 klo 9:09 - Ahlqvist. A


Taas saimme osoituksen ihmismielen hulluudesta. Orivedellä nuorimies ampui ensin merkinantopistoolilla vanhempaa miestä käteen ja myöhemmin pyrki koululla luokkaan aseen kanssa. Tämän kuitenkin epäonnistuttua hän avasi tulen kiväärillä luokan oven läpi… Ja jälleen alkaa / tulee alkamaan keskustelu aseista ja niiden hävittämisestä koko maailmasta.

Tässä välissä on hyvä muistuttaa, että itse tuomitsen teon ja kaveri kuuluu lukkojen taakse. Ei tuollainen ole normaalia. Onneksi vakavia fyysisiä henkilövahinkoja ei tullut.

Mutta asiaan, eli aseisiin. Tällä kertaa tekijällä oli luvaton merkinantopistooli (siis hänellä ei ollut lupaa siihen) ja rinnakkaislupa kivääriin. Kivääri oli saatu metsästykseen. Ainakin itse olen vahvasti sitä mieltä, että aselain uudistus, joka silloisten ministereiden polleiden puheiden perusteella piti estää kouluampumiset, meni reisille. Ja pahasti.. Sillä yksi kahjo pääsi aseen kanssa kouluun. Toivon että tällä kertaa ei aleta hötkyilemään asian kanssa, kuten viimeksi. Kiireellä ei tule mitään hyvää.

Suomen aselain kiristyessä korostuu edelleen se tosiasia, että laittomia aseita saa helpommin kuin laillisia. Ja jos joku kahjo päättää mennä kouluun / virastoon/ kauppaan ampumaan, hän saa aseen haltuunsa, keinolla tai toisella. Sitä ei voida aselailla estää, eikä edes kaikkien aseiden pois keräämisellä suomesta. Nimittäin niitä aseita on myös muissa valtioissa ja laittomissa asetehtaissa. Aika jännää, vai mitä? Tätä eivät ilmeisesti aseiden vastustajat ole tulleet ajatelleeksi..

Sanottakoon vielä, että aselain muutos toki paransi sitä mahdollisuutta, että joku kahjo ei saisi laillista asetta. Jos se nyt jonkun pysäyttää, niin hyvä.

Toivottavasti ei tarvitse näitä uutisia enää lukea.

 

-          Aleksi Ahlqvist


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini